søndag 5. desember 2010

En dag i NRK

1. desember var medie og kommunikasjonsklassen ved Konsgberg Videregående skole på ekskursjon i Oslo, hvor vi besøkte opplevelsessenteret, nyhetsavdelingen og var med på Litt av ett Liv innspilling i studio.

Dagen startet med tog som gikk fra Kongsberg stasjon 07:55, og vi var fremme i Oslo rundt halv ti.

Da vi kom til NRK-huset ble vi invitert inn i opplevelsessenteret av ei hyggelig og imøtekommen dame. Vi fikk beskjed om hva som ikke var lov, og alt uten om det var i følge hun greit... Det første vi gjorde var å se på en film om historien til NRK(med en god del humor). Derretter testet vi ut alle de ulike "rommene" på senteret, vi laget til og med vår egen Grand Prix sending! :D


Så var vi på en nyhetsavdelingen, her fikk vi ett grupperom, og klassen ble delt i to. Jeg ble med den første gruppa på omvisning. Vi fikk se at avdelingene var delt inn i grupper, men det var allikevel et åpent rom. Vi fikk se hvordan de jobbet med nyheter på tv, nett, tekst-tv og radio. Guiden viste oss også hvordan radiostudioene så ut, og at det var programmer på NRK som ble sendt fra et slikt studio.

Klokka 18, eller litt seinere, siden man er jo alltid etter tidsskjema i Tv-bransjen... Skulle vi inn i studio for å være med på Litt av et Liv, med Nadia Hasnaoui som programleder. Dagens gjest var Harald Zwart, som er en norsk filmregissør og har blitt kjent i hollywood. Han har blandt annet regissert Lange Flate Ballær og Karate Kid.

Vi måtte kjappe oss for å rekke toget, og når vi kom frem til stasjonen stod vi og ventet. Etter litt sa NSB damen over høytaleren, "lokaltoget til Kongsberg er 7-8 minutter forsinket". Da bestemte Marcus og jeg oss for å løpe og kjøpe en cola. Vi løp så fort vi kunne, men når vi skulle ned løp vi til feil rulletrapp. Dette skulle bli skjebnesvangert, for når vi kommer ned drar toget fra oss....

Heldigvis gikk det ett tog 45minutter etterpå, så vi var hjemme i halv tolv tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar